Luin paikallisen sunnuntailehden.

Caboolturesta kotoisin oleva kantrimuusikko Keith Urban on pari päivää sitten peruuttanut osallistumisensa Aria Awards-tapahtumaan, joka on Australian suurin musiikkipalkintojen jakotilaisuus. Keithillä on alkoholi- ja crack-ongelmia. Nyt Keith on palannut vapaaehtoisesti katkaisuhoitoon. Neljä kuukautta sitten Keith nai sydneyläisen psykologin tyttären Nicole Kidmanin. Lehti kertoo, että Renee Zellweger, joka on Nicolen hyvä kaveri, varoitti Nicolea Keithistä sanoen:

"Pysy kaukana cowboy-tyypeistä."

Reneellä on kokemusta renttukarjapojista, mutta eihän Nicole uskonut. Lehdessä kerrotaan, että Keith on jo kauan ollut alkoholisti, kaman käyttäjä ja naisten alistaja. Kun ottaa huomioon, että Nicole oli vuosia naimisissa skientologi Tom Cruisen kanssa (jonka nyt sanotaan pompottavan nuorta vaimoaan mennen tullen) niin ajatteluttaapi kyllä, että minkälainen psykologinen mieskuvarakennelma pitää komentoa Nicolen päässä. Ei tuollainen toistuva kuvio tyhjästä synny.

Miksi niin monet naiset valitsevat aina uudestaan ja uudestaan samalla muotilla valetun karjapaimenen rakkautensa kohteeksi? Miksi naiset eivät ajattele? Ovatko naiset niin totaalisesti tunteella käyviä, ettei minkäänlainen järkiperäinen ajatuskuvio pääse tunkeutumaan tunnemuurin läpi?

Ennen rakastumista kannattaisi harrastaa syvämietiskelyä, panna itsetunto kohdalleen ja heittää virtahevot ulos olohuoneesta. Kannattaisi päättää jo etukäteen, että ansaitsee tasa-arvoisen suhteen. Että on rakastettava ihminen ihan ilman mitään vaatimuksia. Ja päättää, että tekee kaikkensa ollakseen itse sitä mitä toiselta haluaa.

Näin kannattaisi tietysti tehdä, mutta näin ei useinkaan tapahdu. Ihminen on monimutkainen olento. Varsinkin nainen.

Vaikka jokaisen karjapaimenen valinneen naisen tarina on erilainen, se on silti aina samanlainen.